18 februari 2017
13:00

IBK Boden

Referat: Pajala IF - IBK Boden

4 sekunder hann det gå innan vi var i ledningen. Henta hittar Jani med en perfekt boll och avslutet sitter otagbart upp i nättaket. 5.22 får vi pp. Vi spelar bra, tar bra avslut, har en boll inne (hög klubba) och är nära några gånger men det vill sig inte för oss i pp. Nå, det är tre matcher kvar och det vore väl konstogt om vi tillslut inte får ordentlig utdelning i denna spelform. Minuten efter ppt hittar Elin Jani med ett utkast och och ställningen är 2-0. Innan perioden är slut sätter Lea 3-0 på en retur.
Skott: 28 - 8 (kan det stämma?)

Våran andra period är inget vi tar med oss från denna match. Vårt bolltempo blir långsammare. Vi försöker med svåra grejer och stressar stundtals i onödan. Att vi ändå lyckas vinna perioden är bra. Emma gräver in 4-0 efter 2 min. Därefter åker vi på två raka boxar å på den senare reducerar Boden med en riktig kanon upp i krysset. Vi får dock sista ordet då Carro gör 5-1 ur snäv vinkel.
Skott: 13 - 10

I tredje är det "korken ur". Emma gör sitt andra en och en halv minut in i perioden. 07.41 sätter Evvis en fin volley på instick från Jani. 08.03 köttar Lea in 8-1. Därefter gör Evvis ett hattrick på två minuter (08.31 - 10.30). Samtliga framspelningar från Jani. 18.21 är det ombytta roller då Evvis spelar fram Jani till 12-1. 19.08 tröstmålar Boden efter slarv från oss. Lina avslutar matchens målskytte och spikar slutresultatet till 13-2 tid 19.28.
Skott: 12 - 7

Vi hade med oss tre stenhårda matcher mot BAIK i kroppen. Boden stod emot bra i två perioder men i tredje orkade de inte mer. Vi malde på i ett väldigt högt tempo och bjuder på en hel del fina mål i hög fart. Vi hade en dipp i andra men visar i tredje hur fantastiskt bra vi kan spela om vi använder både huvud och ben. Hela laget förtjänar beröm där Lea gör sin bästa match för säsongen och Jani var på riktigt bra spelhumör och belönades med Örjan.